nevjerojatno suđenje

Majka dječaka ubojice iz Beograda šokirala odgovorima na pitanja roditelja ubijene djece

16.05.2024 u 18:50

Bionic
Reading

Majka dječaka ubojice iz Ribnikara šokirala je na sudu odgovarajući na pitanja roditelja ubijene djece

Miljana Kecmanović, majka dječaka ubice koja je jučer pred Višim sudom u Beogradu negirala krivnju i pokušala reći koliko joj je žao zbog masakra koji je njezin sin počinio 3. svibnja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, šokirala je sve prisutne u sudnici svojim odgovorom otkud joj DNK na čahuri pronađenoj u učionici povijesti gdje je maloljetni ubojica pucao u djecu u svom razredu, piše Blic.

"Pusti mašti na volju!", bahato je odgovorila Miljana Kecmanović na konkretno pitanje, ne želeći da otkrije kako je ostavila jak biološki materijal na čauri, pa ni da li su spekulacije koje kruže u javnosti da je lično punila oružje. Inače, majka dječaka ubojice po struci je DNK vještak te je vještačila i davala vještačenje u brojnim sudskim procesima.

Optužnicom Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu nju se tereti za kazneno djelo nedopušteno držanje oružja i streljiva. "Na početku svog izlaganja, odnosno iznošenja obrane, pokušala je, kao i njezin suprug V.K. na prethodnim suđenjima, glumiti žrtvu i suosjećati s članovima obitelji ubijene djece i zaštitarima. Čak je za sudskom govornicom izrazila sućut, no koliko su roditelji koji su izgubili svoje najmilije bili iskreni u njezinim riječima, najbolje svjedoči činjenica da je jedan od očeva naglas rekao "Ne mogu slušati te književne radove" te ustao i izašao iz sudnice", otkrio je izvor.

Roditelji jedan po jedan napuštali sudnicu

Jedan za drugim, otac ubijene Angeline Aćimović, Anđelko, kao i očevi Andriane Dukić, Dane Dukić i Mare Anđelković, Branko Anđelković, napustili su sudnicu tijekom njenog izlaganja.

Iako nisu htjeli govoriti o razlozima napuštanja sudnice samo pola sata nakon što je počela izjava majke dječaka ubojice, izvor otkriva da ih je ogorčilo što je majka, kao i njezin suprug ranije, pokušala potpuno odbaciti bilo kakve krivnje za najstrašniji zločin u povijesti Srbije koji je počinio njihov trinaestogodišnji sin.

Osim mučne atmosfere u sudnici za sve žrtve, jučerašnje suđenje navodno je obilježila i burna rasprava između odvjetnika koji brane roditelje dječaka ubojice i tužitelja koji zastupaju optužnicu. Nakon što je iznijela obranu majke dječaka ubojice, odvjetnici su joj postavljali pitanja, ali su se dvije tužiteljice pobunile jer se u pitanjima sugerira da ona daje odgovore drugačije od onih koje je iznijela u obrani, a odnose se na dio njezine obrane o dječaku koji trenira gađanje na streljani na koju ga je vodio otac, objašnjava izvor.

"Dosta s lažima"

Kako dodaje, tužitelji su više puta intervenirali zbog nezakonite obrane, a reagirali su i roditelji ubijene Eme Kobiljski.

"Roditelji Eme Kobiljski ostali su u sudnici, no u jednom trenutku ni oni nisu mogli ostati mirni na ono što su pričali majka i njezini branitelji pa su poručili: "Dosta s lažima", otkriva naš sugovornik.

Podsjetimo, ranije je i otac dječaka ubojice negirao krivnju te je tijekom izlaganja navodno inzistirao da su "oni ugledna obitelj" i da ne ide "u zatvor za nešto što nije učinio".

Nastavak suđenja zakazan je za 21. svibnja, kada bi majka dječaka ubojice trebala nastaviti odgovarati na pitanja roditelja stradalih i ranjenih budući da je odbila odgovarati na pitanja njihovih odvjetnika i zastupnika.