BUGARSKI MITROPOLIT:

Madonna kriva za brodolom na Ohridu?!

08.09.2009 u 13:14

Bionic
Reading

Da svećenici katkad uistinu znaju pretjerati s povezivanjem aktualnih događaja i religijskih tema, dokazao je mitropolit Bugarske pravoslavne crkve Nikolaj, koji je za pogibiju 15 bugarskih državljana u brodolomu na Ohridu, između ostalog, optužio – Madonnu

Nedjeljnu komemoraciju u plovdivskoj crkvi, kojoj su nazočili i bugarski predsjednik Georgi Parvanov i predsjednica parlamenta Cecka Cačeva, mitropolit je začinio ocjenom da je 'Bog kaznio Bugare jer su previše tulumarili 29. kolovoza (dan kada je Madonna nastupila u Sofiji), umjesto da su žalili za sv. Ivanom Krstiteljem. Toga dana, naime, u pravoslavnom se kalendaru štuje taj svetac, prenosi agencija Novinite.

Podsjetimo, na brodu Ilinden, koji je u subotu potonuo u vodama Ohridskog jezera, bilo je 55 putnika, od kojih je petnaest poginulo. Svi putnici bili su bugarski državljani, a tragedija je postala i poligon za obračun bugarskog premijera Bojka Borisova s Makedonijom, ali i predsjednikom Parvanovim.

Borisov, poznat po bahatom odnošenju u javnosti, za tragediju je izravno optužio makedonske vlasti, tvrdeći da se u toj zemlji turizam i dalje provodi uz pomoć magaraca i konja, dok je predsjedniku Parvanovu spočitnuo 'šetnju ohridskim ulicama dok ljudi leže u bolnici'.