KORUPCIJSKA AFERA FIMI MEDIA

Maček: Nisam ni osumnjičenik niti USKOK-ov pokajnik

29.03.2011 u 14:49

Bionic
Reading

Informaciju portala Dnevno.hr prema kojoj je Ratko Maček, bivši glasnogovornik HDZ-a i dugogodišnji predstojnik Vladina ureda za odnose s javnošću, postao USKOK-ov svjedok pokajnik u istražnim postupcima koji se vode protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, Maček je nazvao glupošću, jer, kako je rekao, pokajnik može postati samo netko tko je osumnjičenik, a on to nije

Portal Dnevno je, pozivajući se na neslužbene izvore, objavio kako je Politički 'guru' iz Varaždina već obavio nekoliko razgovora s istražiteljima USKOK-a o detaljima korupcijske hobotnice, prvenstveno u slučaju istrage Fimi Medije i 'kupovanja' medija novcem izvučenim iz javnih poduzeća.

Njegovi se iskazi, navodi Dnevno.hr, zasad drže u strogoj tajnosti, kao i informacije o dogovoru koji je postigao s istražiteljima i tužiteljstvom.

Ratko Maček za tportal je kazao kako je riječ o neutemeljenim optužbama i da nema nikakve veze sa spomenutim korupcijskim aferama. Na pitanje je li o aferi Fimi Media dao iskaz USKOK-u, kazao je da ne može komentirati uskočke predmete. No iz USKOK su poručili da ne komentiraju medijske napise.

Mačekovo ime se u posljednje vrijeme po medijima provlači i u kontekstu kupnje Radija 101, no on je opovrgnuo tu informaciju. Kazao je kako nije zainteresiran za kupnju te popularne zagrebačke radiopostaje.

Također je demantirao i napise da ga je premijerka Jadranka Kosor angažirala da joj korigira izuzetno negativan javni imidž.

Na pitanje hoće li on i njegova PR agencija biti angažirani u predstojećoj izbornoj kampanji HDZ-a, rekao je da još ne zna. Podsjetimo, Ratko Maček bio je zadužen za kampanju HDZ-ova predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga, no ovaj put su Mačekove PR sposobnosti podbacile. Hebrang se, naime, nije plasirao u drugi krug. Nadjačali su ga Milan Bandić i aktualni predsjednik Ivo Josipović.