PETARDA

'Lokosi' u drugom dijelu ponizili Koprivničane

13.04.2013 u 21:32

Bionic
Reading

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu, Lokomotiva je visoko 5:1 (0:0) svladala Slaven Belupo u Maksimiru i nastavlja utrku za drugim mjestom.

Bila je to utakmica s dva lica, nakon dosadnih prvih 45 minuta, nitko nije mogao ni pomisliti kakvu ćemo furioznu Lokomotivu vidjeti u nastavku dvoboja, ni najveći domaći optimisti nisu ni sanjali da će Slaven Belupo progutati 'petardu' i pretrpane mreže napustiti Maksimir.

U tom, nogometno siromašnom prvom dijelu, obje su se momčadi zgusnule, lopta je stalno bila u sredini, gdje nije bilo 'zraka' za nogometne poteze. Zaiskrilo je tek u nekoliko navrata, no mreže su ostale mirne.

Tijekom odmora pomislili smo: tko prvi otkrije da na bokovima ima prostora za proboje, taj će pobijediti! I to je shvatila Lokomotiva, odmah je promijenila filozofiju igre, napala je i raširila goste i već u 49. minuti povela! Boras je s desne strane ubacio nisku loptu u peterac gostiju, a srednji branič Pranjić nespretno ju je ugurao u vlastitu mrežu.

Samo sedam minuta kasnije, već je bilo 2:0! Šitum je kratko loptu iz kornera dodao do Antolića, ideolog Lokomotivine igre krasno je ubacio loptu u 16-erac, a Barbarić ju je još ljepše glavom poslao u mrežu!

No, ni tada nisu prestale Slavenove muke. U 61. minuti, naime, Kramarić je, opet ss desne strane, uputio jaku nisku loptu pred vrata Rodića, Pjaca je fino postavio nogu i bilo je to visokih 3:0 za domaćina! A četiri minute kasnije, nakon ubacivanja Peke, Kramarić je udarcem glavom i četvrti put svladao Rodića. A peti je gol, u 70. minuti, zabio Peko... Barić je u 90. minuti postigao počasni pogodak za goste.

Bila je to prava rapsodija 'lokosa', najuvjerljivija pobjeda u prvoligaškom društvu i sjajna uvertira za uzvratni dvoboj polufinala Kupa protiv Cibalije (Maksimir, srijeda, 19 sati)...