LAKŠE OZLIJEĐEN VATROGASAC

Lokaliziran požar na Mosoru, uzrok još nepoznat

04.09.2013 u 14:48

  • +5

Veliki požar buknuo na Mosoru

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Jurić

Bionic
Reading

Uz pomoć dva kanadera jutros je lokaliziran veliki šumski požar na Mosoru s kojim se cijelu noć borilo 150 gasitelja. Sumnje mještana da je požar podmetnut zasad nisu potvrđene

Cijelu noć stotinjak gasitelja na području Sitnog Donjeg nedaleko od Splita borilo se s vatrenom stihijom. Izgorjelo je više od 150 hektara borovine, trave i niskog raslinja. U jednom trenutku požar je ugrozio i kuće koje su mještani polijevali vodom, a evakuirano je dvoje starijih mještana. Nakon pomoći iz zraka vatra je lokalizirana, rekao je zapovjednik JVP-a Split Ivan Kovačević.

'Obuhvatili smo cijeli požar. Sada saniramo rubove, što će sigurno trajati cijeli dan i noć. Sutra ćemo vjerojatno sanirati unutrašnjost požara. Ne bude li nepredviđenih situacija, možemo reći da je to - to', kaže zapovjednik JVP-a Split.

Među kolegama je opet gasitelj koji je u padu lakše ozlijedio rebra. Vatrogasci, a ni splitska policija zasad ne znaju što je izazvalo požar koji se jučer poslije 19.30 praćen burom brzo razbuktao.

'Na terenu je inspekcija Zaštite od požara, već odrađuju posao. Vjerojatno će se nešto više znati tijekom dana', kazao je Kovačević. Iz PU Splitsko-dalmatinske dodaju da će uzroci i šteta biti poznati nakon očevida.

'U ovom trenutku ne raspolažemo saznanjima o podmetanju požara. Međutim molimo građane da nas, ukoliko imaju bilo kakvih saznanja, o tome obavijeste na broj 112', rekla je Ana Čepić iz Odnosa s javnošću splitske policije.