POMOĆ IZ ZRAKA

Lokaliziran požar kod Vrgorca

kanaderi

kanaderi

Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Ivanov / CROPIX

Večeras je lokaliziran požar na području Vrgorca u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji je izbio 1. rujna i gdje je i danas gorjela borova šuma, a lokalizirana su i dva manja požara kod Ervenika i na predjelu Đevreski u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS)

Požar na predjelu Matokita kod Vrgorca, o kojemu je dojavu zaprimilo Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a 1. rujna, lokaliziran je večeras u 21 sat. U današnjem gašenju sudjelovali su Državna intervencijska postrojba Split, splitska Javna varogasna postrojna, kao i broja dobrovoljna vatrogasna društva: Vrgorac, Zagvozd, Makarska, Klis, Solin, Dugi Rat, Omiš, Zadvorje, Gomilica i Mladost te DVD POdstrana i Kučiće s ukupno 69 vatrogasaca i 20 vatrogasnih vozila. Iz zraka požar su gasila tri Canadaira, dva Air Tractora i helikopter sa sustavom za gašenje. U požaru je danas izgorjela borova šuma na površini od oko 35 hektara.

U Šibensko-kninskoj županiji na predjelu Mokrog polja kod Ervenika požar je lokaliziran u 20,20 sati nakon dojave u Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a u 18,50 sati. U gašenju je sudjelovao DVD Ervenik s dva vatrogasca i vatrogasnim vozilom, dok su iz zraka požar gasila dva Air Tractora. U požaru je izgorjelo nisko raslinje na površini od oko jednog hektara.

Požar na predjelu Đevrski je lokaliziran u 20,12 sati nakon dojave u 18,21 sati, a u gašenju su sudjelovali DVD Kistanje i DVD Dubravica s ukupno šest vatrogasaca i dva vatrogasna vozila. Iz zraka požar su gasila dva Air Tractora. U požaru je izgorjelo nisko raslinje na površini od oko 1,2 hektara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi