ugašen i požar u medulinu

Lokaliziran požar kod Jadrtovca

27.08.2021 u 09:22

Bionic
Reading

Lokaliziran je požar na području Jadrtovca kod Šibenika kojim je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija, a vatrogasci i dalje saniraju požarište, priopćila je u petak Hrvatska vatrogasna zajednica.

Požar na području Jadrtovca buknuo je jučer, neposredno nakon ponoći, a zahvatio je površinu od oko 42 hektara.

U gašenju požara sudjelovala su 63 vatrogasaca s 23 vatrogasna vozila.

Tijekom jutra u gašenje su bila uključena i dva protupožarna zrakoplova. Zbog požara isključen je 30 kV dalekovod te su povremeno bile zatvorene lokalna cesta Žaborić – Jadrtovac i DC8 u mjestu Žaborić (Jadranska magistrala).

Požar je lokaliziran jučer u 19,09 sati, a tijekom noći u saniranju i osiguranju požarišta bilo je angažirano 15 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila.

Ugašen požar plovila u Medulinu

Ugašen je i jučerašnji požar plovila u medulinskoj luci, koji je buknuo u 14,17 sati. Požar je zahvatio gliser u plovidbi, s kojeg su u more iskočile tri osobe kako bi se spasile.

Gliser je nekontrolirano plovio te je nošen strujom došao do drugih plovila u luci pa se tako požar s glisera proširio na još pet plovila, a nagorio je i dio drvenog mola.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

U gašenju je sudjelovalo 14 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran u 14,55 sati, a ugašen u 15,50 sati.

 Iako je najavljena kiša za područje priobalja, Hrvatska vatrogasna zajednica i dalje poziva na oprez.