ISKORISTITE LIJEPO VRIJEME

Ljeto još nije reklo svoje: Visoke temperature do kraja tjedna

29.08.2016 u 10:34

Bionic
Reading

Prognoza do vikenda obećava obilje sunčanog vremena, a i dalje će biti vruće. Najviše dnevne temperature dosezat će 32, 33 °C. Tek je mjestimična mogućnost razvoja naoblake i lokalnih pljuskova

U utorak će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano. Ponegdje uz više oblaka moguća je kratkotrajna kiša ili pokoji lokalni pljusak s grmljavinom.

Na Jadranu pretežno sunčano uz malu, na sjeveru ponegdje i umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab, mjestimice povremeno i umjeren sjeverac, a na Jadranu slaba do umjerena, ujutro i navečer na sjevernom dijelu i jaka bura te sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 13 do 18, a na Jadranu od 21 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32 °C.

U srijedu u unutrašnjosti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Poslijepodne u središnjim i gorskim područjima unutrašnjosti moguć je lokalno jači razvoj oblaka praćen kratkotrajnom kišom ili pokojim pljuskom. U unutrašnjosti vjetar slab sjevernih smjerova, a na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura te sjeverozapadnjak. Krajem dana vjetar posvuda u slabljenju. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 12 do 17, a na Jadranu od 21 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32 °C.

U četvrtak posvuda pretežno sunčano uz malu naoblaku ili vedro. Poslijepodne je u gorju moguć jači razvoj oblaka te pokoji pljusak s grmljavinom. Vjetar posvuda slab, na Jadranu uglavnom zapadnih i sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 12 do 17, a na Jadranu od 22 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura od 29 do 34 °C.

U petak posvuda pretežno sunčano ili vedro. Poslijepodne u sjeverozapadnoj unutrašnjosti te u priobalnom gorju sjevernog Jadrana postoji mala mogućnost za pokoji lokalni pljusak. Vjetar posvuda slab, na Jadranu uglavnom zapadnih i sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 14 do 18, a na Jadranu od 22 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura od 28 do 33 °C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, i tijekom sljedećeg vikenda nastavit će se period sunčanog i toplog vremena.

Detaljnu prognozu vremena pogledajte ovdje