POTVRĐENI NAMETI I POREZI

Linić: S Milanovićem razgovaram službeno

12.04.2014 u 21:06

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić potvrdio je da Vlada potrebne uštede planira ostvariti podjednako novim prihodima i dodatnim rezanjima: 'većim trošarinama i određenim porezima vezano uz telekomunikacijske usluge, posebno mobilnu mrežu, a drugo je smanjenje određenih potpora u gospodarstvu, poljoprivredi, financijama i plana gradnje cesta'

'Evidentno je da Europska komisija inzistira na 2,3 posto strukturnih promjena, rebalansom proračuna smo osigurali 1,9 posto. To je bio razlog da smo unutar Vlade i dalje razgovarali kako riješiti problem preostalih 0,4 posto. Vladinu politiku smo nastavili, a to znači pola ušteda je na novim prihodima, pola na rezanjima', rekao je Slavko Linić u razgovoru s dopisnicom HRT-a u SAD-u Brankom Slavicom.

Linić u Washingtonu sudjeluje na proljetnoj Skupštini Svjetske banke i MMF-a, zajedno s guvernerom Hrvatske narodne banke Borisom Vujčićem.

Rekao je i da je njegov odnos s premijerom Zoranom Milanovićem, koji se u posljednje vrijeme intenzivno propituje u javnosti, 'potpuno normalan'.

'Komuniciramo poslovno, rekao bih - službeno', definirao je Linić, dodajući da se privatno ne druži gotovo niti s jednim ministrom, što objašnjava svojim 'karakterom'.

Na pitanje ima li još žara za nastavak bitke, unutar i izvan Vlade, Linić odgovara 'nedvojbeno'.

'Imam puno godina, ali imam ogromno znanje i iskustvo. Veliko je zadovoljstvo što imam dobar tim u Ministarstvu financija. Prema tome, kao što vidite pred nama su novi projekti, stalno želimo nešto više - u ovom trenutku sa Svjetskom bankom dogovaramo i modernizaciju, te neke nove promjene u Poreznoj upravi. Prema tome, ni najmanje nisam umoran, imam dovoljno energije da završim ovaj mandat', rekao je Linić. 

Intervju sa Slavkom Linićem možete pogledati ovdje