NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Liječnici oslobođeni optužbi za smrt rodilje u Sv. Duhu

Bolnica liječnici karantena

Bolnica liječnici karantena

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu trojica liječnika zagrebačke bolnice Sveti Duh Mislav Luka Domljan, Fadil Hasan i Renato Bauman nepravomoćno su oslobođeni optužbi za nesavjesno liječenje i smrt rodilje Dragice Ivankić u siječnju 2002., piše Večernji list

Liječnički trojac teretio se za nesavjesno liječenje jer, prema optužnici, ni poslije analognog pogoršanja stanja djeteta nisu poduzeli mjere kojima bi se zaštitila majka.

Domljan se teretio da je kao specijalizant u 1.15 sati primio D. Ivankić. Zanemarivši znakove koji su upozoravali na to da je dijete ugroženo, nije inducirao hitni carski rez nego je nastavio s prirodnim porođajem

Hasan, specijalist srednje službe, iako je znao za sve komplikacije, također je nastavio s prirodnim porođajem smatrajući da neće biti štetnih posljedica za majku.

Bauman se teretio da je poslije porođaja mrtvorođena djeteta kao liječnik nadslužbe zanemario znakove koji su upozoravali na mogućnost prsnuća maternice, što je prouzročilo iskrvarenje te smrt u 12.55 sati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi