'Back Together' summit

Liječnici koji inspiriraju, pomažu i stvaraju imaju nove adute pomoći u ovim nesigurnim vremenima

02.03.2022 u 19:06

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa, potresi koji su pogodili Zagreb i područje Banovine, a potom i zbivanja na istoku Europe, neminovo utječu na zdravstveno stanje svakog pojedinca, bilo fizički ili psihički. Upravo nesigurnost kojoj svjedočimo svakodnevno već dvije godine, tjera nas da se više informiramo. U moru svakojakih informacija, vrlo je važno znati njezin izvor, autentičnost i provjerenost, a takve informacije, kada je zdravlje u pitanju, treba crpiti isključivo iz znanosti

Na to je lani upozorio Saša Ceci, čestični fizičar s Instituta Ruđer Bošković, gostujući na zdravstveno-komunikacijskom summitu „Back Together“ koji je okupio 40 najuglednijih hrvatskih stručnjaka iz područja medicine, znanosti i komunikacija.

„Društvene mreže su alat. Možete na njih gledati kao na nož s kojim možete narezati pršut, a može se koristiti i u opasnim situacijama. Društvene mreže, dakle, mogu imati veliku korist, ali i napraviti veliku štetu. Mi znanstvenici nastojimo smanjiti tu štetu i učiniti društvene mreže korisnim alatima. Jako je važno znati kako ćemo sami sebi pomoći u situacijama poput pandemije ili globalne krize. U tim trenutcima svi se hvatamo za nešto u što vjerujemo, a važno je uhvatiti se za ono dobro, sigurno i provjereno, jer ćemo se u protivnom uhvatiti za prvu teoriju zavjere na koju naiđemo. Moramo pomagati jedni drugima i imati ljude u koje ćemo vjerovati”, riječi su Saše Cecija koji je na summitu odgovarao na pitanje „Jesu li društvene mreže pridonijele infodemiji ili popularizaciji znanosti”.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Back Together summit

O sličnim zanimljivim temama iz područja medicine i znanosti, govorit će se i ovog puta na drugom po redu „Back Together“ summitu, najavljenom za 17. i 18. rujna 2022. Stižu novi govornici, ali misija je i dalje ista - stvoriti kvalitetan zdravstveno-edukativni sadržaj za cjelokupnu javnost.

Na „Back Together“ stižu ljudi koji inspiriraju, pomažu, stvaraju i kreiraju. Besplatnu prijavnicu za sudjelovanje možete ispuniti OVDJE.