DOSTA JE ČEKANJA

LGBT zajednica u Hrvata pokrenula medijsku kampanju

09.04.2014 u 22:53

Bionic
Reading

Prošlo je više od mjesec dana otkako se u Hrvatskom saboru održalo prvo čitanje Zakona o životnom partnerstvu. Otad ni riječi od zastupnika koji su imaju odgovornost i dužnost raspravljati o tekstu predloženog Zakona i odlučiti o budućnosti svojih LGBT sugrađana i sugrađanki, upozorava Crol.hr

Iako je Vlada još u prosincu obećala donijeti Zakon u travnju ove godine, to se nije dogodilo, a s obzirom da se cijela priča odvija puževim korakom, teško je za očekivati da će se ishod promijeniti u sljedećih 20 dana, piše Crol.hr, koji neslužbeno doznaje kako bi drugo saborsko čitanje trebalo biti u svibnju, a izglasavanje Zakona do 15. srpnja.

Kako se daljnje čitanje i diskutiranje o Zakonu ne bi odužilo na sljedeću godinu, nevladine udruge koje se bave zaštitom ljudskih prava okupile su se u jedinstvenu Inicijativu za životno partnerstvo i službeno pokrenule medijsku kampanju. Kampanjom se želi informirati javnost o sadržaju i važnosti donošenja predloženog Zakona, osvijestiti je o marginaliziranom položaju LGBT osoba te pozvati na podršku i pridruživanje inicijativi.

U tu je svrhu lansirana internetska stranica zivotnopartnerstvo.com, Facebook i Twitter profil te YouTube kanal koji će se pravovremeno ažurirati sa svim relevantnim informacijama vezanim uz Zakon. Kako se navodi na stranici, cilj inicijative je 'unapređenje društvenog položaja i ostvarivanja ravnopravnosti za sve građanke i građane Republike Hrvatske'. Inicijativa zasad okuplja 11 nevladinih udruga te poziva i ostale udruge, organizacije i pojedince da se pridruže i podrže neizbježne društvene promjene.

U međuvremenu, s nekoliko klikova i sami možete pomoći Inicijativi za životno partnerstvo. Kako, provjerite ovdje