stručnjak za sigurnost

Letica: Patrioti su skupi da bi se trošili na jeftine iranske dronove

23.12.2022 u 11:20

Bionic
Reading

Može li dogovor sa SAD-om i slanje sustava protuzračne obrane promijeniti odnose na terenu te zaštititi ključnu infrastrukturu i stanovnike Ukrajine

'Mislim da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski to napravio dobro i na dobar način, s obzirom na određene izjave posebno Republikanskih senatora i drugih američkih predstavnika koji su izrazili određenu skepsu zbog pomoći SAD-a - kakve pomoći, kolike i do kada, Ukrajini. Taj govor je bio tako intoniran da je on dobio ovacije u Kongresu, ali te odluke još nisu donesene. Vidjet ćemo kad će biti implementirane i kada će taj sustav biti u funkciji u Ukrajini', rekao je Ante Letica, stručnjak za sigurnost za HRT.

Dodao je kako su Patrioti vrlo efikasan i sofisticiran sustav. Letica objašnjava kako obuka traje dugo te da s njim treba znati upravljati, ali ih znati i zaštiti.

'Oni su skupi da bi se trošili na jeftine iranske dronove. Patrioti su za rušenje zrakoplova i krstarećih raketa. Ne radi se samo o izravnoj pomoći Ukrajini, nego psihološkoj pomoći i nastojanju da se ukrajinskoj vojsci podigne moral da bi se što bolje i kvalitetnije oduprli ruskoj agresiji', istaknuo je Letica.