UOČI ZASJEDANJA SABORA

Leko: Nema razloga za nervozu

01.12.2015 u 13:24

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, koji će predsjedati prvom sjednicom osmog saborskog saziva do izbora novog predsjednika, poručio je u utorak kako očekuje da se na toj sjednici radi sukladno Ustavu i Poslovniku te kako će na tome ustrajati, 'kao i do sada'

Nema nikakvog razloga za nervozu, sve je to demokracija, rekao je Leko saborskim izvjestiteljima uoči četvrtka, 3. prosinca i prve sjednice novog Sabora.

Nije otkrio je li SDP-ov kandidat za prvog čovjeka parlamenta. 'Nisam sudjelovao u pregovorima, pa ne znam ništa oko toga, ne znam do kud su pregovori došli', rekao je novinarima.

Nije odgovorio na pitanje bi li prihvatio još jedan mandat voditi Sabor. 'Hipotetički vam ne mogu odgovarati', izjavio je Leko koji kaže i da do njega nisu došli nikakvi prijedlozi potencijalnih predsjednika Sabora.

'Ovakvu situaciju još nismo imali, uvijek smo imali formiranu većinu prije konstitirajuće sjednice', podsjetio je.

Leko će predsjedati prvom sjednicom novog Sabora do izbora novog predsjednika, a kad se to dogodi Sabor će se smatrati konstituiranim.

Ako se Sabor ne konstituira, prekinut ćemo sjednicu, a ponovno ćemo je sazvati kad se politički akteri 'u dogovaranjima odluče predložiti da imaju potrebnu većinu za sastav Vlade', odgovorio je Leko novinarima.