francuski izbori

Le Pen traži od krajnje ljevice da bude barijera Macronu

28.04.2017 u 18:01

Bionic
Reading

Kandidatkinja krajnje desnice na francuskim predsjedničkim izborima Marine Le Pen u petak je pozvala birače radikalne ljevice da zapriječe put njezinom centrističkom protivniku Emmanuelu Macronu u drugom krugu izbora

Marine Le Pen, koja vodi agresivnu kampanju kako bi proširila svoje izborno tijelo, obratila se u video poruci na Twitteru biračima suprotnih političkih svjetonazora.

‘Obraćam se biračima Nepokorene Francuske da bi im rekla da danas treba postaviti prepreke Emmanuelu Macronu jer je njegov plan na sasvim oprečnim pozicijama onom koji su podržali tijekom kampanje za prvi krug’, rekla je Le Pen.

Ona je dodala da između kandidata Nepokorene Francuske i nje barem vladaju sportski politički odnosi iako postoje neslaganja o osnovnim temama, ali je naglasila da trenutno prepirke i razlike treba ostaviti po strani te da će nakon izbora biti prilika nastaviti razgovore o osnovnim temama.

Jean-Luc Melenchon, kandidat Nepokorene Francuske koji je u prvom krugu dobio više od 19 posto glasova, odbio je svojim pobornicima savjetovati kome da daju glas 7. svibnja u drugom krugu.

Brojni ne žele glasati u drugom krugu i objašnjavaju da ne žele birati ‘između kuge i kolere’, kandidatkinje krajnje desnice ili preliberalnog kandidata.

Glasnogovornik Melenchona, Alexis Corbiere je upozorio da se radi o ‘malim izbornim manevrima’ Marine Le Pen.