NE NASJEDAJTE

Lažno se predstavljaju kao članovi udruge Prava šapa i skupljaju donacije za napuštene životinje

25.10.2018 u 12:40

Bionic
Reading

Ekipa Prave šape, jedne od poznatijih udruga koje brinu o napuštenim, odbačenim i ozlijeđenim mačkama, objavila je na Facebooku važnu obavijest vezanu uz prevare oko prikupljanja donacija za njihov rad

Prava šapa je udruga osnovana u travnju 2015., a neformalno djeluje od 2011. godine. U skladu s mogućnostima čine konkretne akcije spašavanja mačića i odraslih mačaka, smještaju ih na privremeni smještaj, osiguravaju im veterinarsku skrb te im nastoje pronaći dobre domove.

Provode akcije ‘Uhvati – Steriliziraj – Vrati’, u kojima na humani način hvataju odrasle slobodnoživuće (divlje) mačke, steriliziraju ih te nakon oporavka vraćaju na stanište. Glavni cilj udruge je promicati sterilizaciju i kastraciju mačaka kako bi se smanjio broj napuštenih mačaka na ulicama.

Prava šapa ne dobiva nikakve financijske ili bilo kakve druge donacije od grada ili države za svoj rad. Sve što rade je volonterski i s donacijama koje uspiju prikupiti preko Facebook stranice, a djeluju na području Zagreba i okolice.

SPAŠAVANJE ŽIVOTINJA

Sramežljiv, zaigran, umiljat ili veseo... Tražite ljubimca? Udomite jednog od ovih siročića!

Pogledaj galeriju

Predstavnici udruge objavili su važnu obavijest jer je do njih došla informacija da netko u njihovo ime po Zagrebu prodaje čestitke, predstavljajući se kao članovi Prave šape. Naglašavaju kako s tvrtkom koja prodaje čestitke nemaju nikakvu dogovorenu suradnju te da nisu primili nikakvu donaciju od nje.