OBEĆANJA, OBEĆANJA...

Lacković i Škibola obznanili čime je HDZ osigurao njihov glas

08.05.2017 u 07:34

Bionic
Reading

Nakon što je zastupnik dijaspore Željko Glasnović trijumfalno objavio kako njegova podrška novoj većini u Saboru, među ostalim, podrazumijeva isplatu zaostalih potraživanja pripadnicima HVO-a koja se procjenjuju na više od milijardu kuna, oglasila su se još dva zastupnika koja su iznenada zaokrenuli stavove i podržali HDZ

Željko Lacković za Jutarnji pojašnjava kako je tražio da se kroz lex Agrokor provuče odredba da se dok traje postupak izvanredne uprave blokira imovina koncerna, te da se zamrzne i vlasnički udjel Ivice Todorića. Predstojniku Ureda premijera, Davoru Božinoviću, tvrdi, poslao je službeni dopis 2. svibnja u kojem to traži. Očekuje od Vlade odgovor, a ako za ispunjenje svojeg uvjeta ne dobije jamstvo, poručuje da neće podržati nove Plenkovićeve ministre.

Marin Škibola je svoju, kako kaže, tehničku podršku Jandrokoviću uvjetovao usvajanjem njegovog Zakona o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjem sklopljenih u RH. Tvrdi da ga je nazvao osobno premijer Plenković i obećao da će se taj zakon usvojiti do 1. srpnja. 'To mi je bilo dovoljno', rekao je Škibola Jutarnjem.

Više pročitajte ovdje.