PUTOVALI NA SVADBU

Kum poginuo, mladoženja teško ozlijeđen

07.11.2010 u 12:31

Bionic
Reading

Brzina je uzrok teške prometne nesreće koja se dogodila na A1 kod Dugopolja jučer popodne i u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a dvije su teško ozlijeđene, potvrdila je danas Policijska uprava splitsko-dalmatinska

Očevid je pokazao da se prometna nesreća dogodila najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine. Renault Lagunom upravljao je Hrvoje D. (33) s Krka, a s njim su u automobilu bili Darko V. (29) iz Novigrada i još jedan mlađi muškarac koji je smrtno stradao.

Ekipa je putovala u Makarsku na Darkov pir, a poginuo je njegov kum koji je sjedio na suvozačkom sjedalu, piše Dalmacija news. Mladoženju i Hrvoja D. su iz smrskanog automobila izvlačili vatrogasci. Očevid je obavila policija bez prisutnosti istražnog suca, a utvrđeno je da je vozač izgubio kontrolu nad automobilom u nepreglednom, blagom desnom zavoju.

Kretao se brzinom od oko 160 kilometara na sat, sletio je izvan južnog ruba kolnika i prednjim kotačima udario u rubnik. Potom se vozilo zarotiralo i zaustavilo na krovu.

Darko V. je u prevrtanju ispao iz automobila i otkotrljao se po travnatoj površini. Ni on ni poginuli mladić, za razliku od vozača, nisu koristili sigurnosni pojas.

Vozač Hrvoje D. je zadobio ozljede opasne po život. Zbog prijeloma potkoljenica, nagnječenja pluća i prijeloma rebara zadržan je na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split.

Izuzeta mu je krv koja će biti poslana na vještačenje kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem opijata. Darko V. ima potres mozga i rane na vratu, a zadržan je na Odjelu neurokirurgije.