aferom na aferu

Kujundžić: Eventualni propust za nestanak spisa nije odgovornost samo ove Vlade

06.10.2018 u 13:12

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić odbio je u subotu komentirati pitanje nestanka spisa u Općinskom državnom odvjetništvu u slučaju elitne prostitucije iz kojega je proizašla tzv. "sms afera" koja se vezuje uz zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, upozorivši kako eventualni propusti nisu vezani samo uz aktualnu Vladu

"Ono o čemu malo znam, ne komentiram. Vrlo malo znam o toj problematici, tako da to ne mogu komentirati", rekao je Kujundžić odgovarajući na pitanja novinara u Zagrebu.

Stoga nije želio špekulirati ni o eventualnoj odgovornosti Milijana Brkića, a na novinarsko pitanje hoće li afere naštetiti stranci i može li doći do raskola unutar HDZ-a, ministar je ustvrdio kako se sve što ima negativnu konotaciju uvijek može povezivati uz stranku koja je na vlasti, "pa tako u ovome trenutku može se povezivati uz HDZ".

"Međutim, ti propusti koji su se eventualno događali nisu vezani samo za ovu stranku i ovu Vladu; to se događalo i prije, to se događalo 2012. Puno sam puta rekao: Hrvatska je država koju treba uređivati prvenstveno kroz institucije i zakone", rekao je Kujundžić prilikom obilježavanja 19. Dana ružičastih vrpci na Trgu Republike Hrvatske.

  • +31
Dan ružičaste vrpce Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Gubitak spisa, ako se dogodio, ocijenio je zabrinjavajućim, te napomenuo da je potrebno sankcionirati sve propuste, a na pitanje smatra li da je narušeno povjerenje građana u institucije, rekao je: "Moramo vidjeti što će istraga pokazati; ako je to točno, onda je time narušena".