redovita presica

Krizni stožer: Imamo 11 zaraženih, Ministarstvo turizma najavljuje posebne mjere za privlačenje domaćih turista

06.03.2020 u 16:15

Bionic
Reading

Krizni stožer civilne zaštite održao je u 16 sati svoju redovito presicu s nadopunom stanja oko koronavirusa. Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova uvodno je podsjetio da je u Hrvatskoj 11 zaraženih i da se provode sve redovite mjere obrane.

'Čuo sam se s kolegom Berošem koji je u Bruxellesu, Hrvatska jako aktivno sudjeluje u ovoj situaciji kao zemlja koja predsjeda Europskom unijom. Naglašena je dodatna potreba za solidarnošću i podizanjem svijesti diljem EU. Mi želimo utjecati na to da se na razini EU u najvećoj mogućoj mjeri ujednači praksa među zemljama', rekao je Božinović.

Dodao je i da sve zemlje članice EU imaju uspostavljen mehanizam međusektorske suradnje koji uključuje stalne razgovore s uključenimsektorima kako bi bili u stanju odgovoriti na sve izazove.

Alemka Markotić, ravnateljica klinike Fran Mihaljević rekla je kako 11 zarađeni pacijent, 60-godišnjak iz Varaždina ima blaži oblik bolesti a kako se još danas očekuju nalazi za devet uzoraka.

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je da će ići u jaču i snažniju promociju sezone hrvatskim državljanima kako bi se pomoglo turističkom sektoru, dodao je i da idući tjedan počinje akcija 'Tjedan odmora vrijedan', tijekom koje će domaći turisti imati 50 posto popusta na određene sadržaje i usluge.

'Preko 70 posto turista nam dolazi automobila, pa smo tu u prednosti pred zemljama poput Italije i Grčke gdje većina turista dolazi avionima. Kod nas je i drugačija struktura smještaja, 62 posto smještaja imamo u privatnim smještajima. Kada dobijemo zeleno svjetlo, krećemo u bolju promociju. Nemamo niti velikih otkazivanja', rekao je Cappelli.

Uskoro opširnije...