ČEKAJU SE BOLJA VREMENA

Kriza uzela danak: Pola vjenčanja u intimi, pola odgođeno

17.04.2020 u 13:42

Bionic
Reading

Broj sklopljenih brakova od početka izbijanja krize s koronavirusom gotovo se prepolovio, barem u Splitu i okolici, a što vrijeme više prolazi, to se više vjenčanja otkazuje

Kako je tportalu objašnjeno u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u sklopu koje se nakon nedavne reorganizacije nalazi i Matični ured, u ožujku i prvoj polovici travnja ondje se vjenčalo točno 18 parova.

'U gotovo svim slučajevima radilo se o parovima koji iz različitih osobnih razloga nisu željeli odgoditi taj čin, a na svih osamnaest vjenčanja prisustvovali su samo mladenci i kumovi, dakako uz matičara', kazali su u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U isto vrijeme otkazano je ili odgođeno trinaest ranije zakazanih sklapanja brakova, većina njih u periodu od posljednja tri tjedna. U idućem razdoblju najava za nova vjenčanja gotovo da i nema.

Zatvorene su i sve sale za vjenčanja, jednako kao i u ostatku Hrvatske i Europe. Tek su neke države, poput Češke, odlučile dozvoliti ovakva slavlja, ali s maksimalno deset osoba i uz stroge higijenske uvjete.