prikupljanje sredstava

Krenula crowfunding kampanja centra za poboljšanje kvalitete života žena u Hrvatskoj

27.06.2019 u 12:45

Bionic
Reading

Sanagravida crowdfunding kampanja kojom se prikupljaju sredstva za unaprjeđenje i proširenje istoimenog centra, koji je otvoren prošle godine u Zagrebu, započinje danas (četvrtak). Riječ je o prvom takvom centru koji objedinjuje savjetovanje, edukacije, vježbanje trudnica i žena općenito

Prikupljenim sredstvima planira se uvođenje više programa kao što su radionica o seksualnom odgoju za mlade i edukacije o prehrani te se žele organizirati i opremiti Dječji boravak u kojem će tete čuvalice paziti na djecu dok se mame rekreiraju na treningu, tečaju ili radionici.

Također, u planu je zapošljavanje dodatne fitnes trenerice i stručnjaka te ulaganja u izradu web stranice, opreme za predavaonicu, vježbaonicu, radni materijali, literatura, modeli ljudskog tijela i slično.

Cilj je potaknuti promjenu u društvu kroz edukaciju ljudi o zdravim navikama, o njihovim tijelima, trudnoći, porodu, brizi za novorođenče i majku, brizi za njih same.

Nadalje, cilj je i mladima pružiti radionice o seksualnom zdravlju i prevenciji neželjenih stanja te kroz vježbanje i fizičku aktivnost pomoći ženama da prigrle svoje tijelo i zaborave apele globalnih medija i kratkotrajnih trendova koji već godinama doprinose porastu poremećaja u prehrani i narušavanju psihofizičkog zdravlja svih nas.

'U životu sam se susrela s problemima žena našeg društva i sama proživjela razne, od poremećaja u prehrani, pretilosti do depresije zbog nedostatka znanja o vlastitom tijelu. Potreba žena koju sam prepoznala u društvu i da budem iskrena u samoj sebi je ono što me potaknulo na otvaranje centra SanaGravida za unaprjeđenje kvalitete života žena. Vjerujem da se kroz edukaciju i fizičku aktivnost, holističkim pristupom može potaknuti promjena koju trebamo u našoj zajednici, da se može pomoći ljudima da pomognu sami sebi i ostvare kvalitetniji život', objasnila je voditeljica i vlasnica Valentina Sumpor koja drži treninge za trudnice i žene svih dobi, vježbe disanja i meditacije.

Surađuje s majkom Blaženkom Sumpor koja je primalja 34 godine, uz još par suradnica koje pružaju savjete, drže edukacije ženama o trudnoći i svemu što ona donosi te o ženskom zdravlju. Do sada je kroz tečajeve o trudnoći, savjetovanja i treninge prošlo 87 žena.

Sredstva prikupljena kampanjom iskoristit će se za nužnu radnu opremu, materijale i zapošljavanje dodatnih djelatnika kako bi svim polaznicima mogli omogućiti mjesto gdje mogu vježbati i raditi na sebi bez stresa i pritiska okoline; mjesto gdje kroz izmjenu iskustva žene postaju podrška jedna drugoj, gdje se podiže razina samosvijesti i brige za sebe i druge.

Svoj doprinos i podršku ovoj vrijednoj misiji i cilju možete dati na ovom linku.