NOVA RUNDA

Kreću pregovori, a mi znamo na što je Most spreman pristati

05.10.2016 u 20:56

Bionic
Reading

Točno u 15 sati mostovci predvođeni Božom Petrovom stigli su na šestu rundu pregovora. U izaslanstvu su kao i prethodnih dana bili Ivan Kovačić, Miroslav Šimić, Ante Čikotić i Nikola Grmoja. Kako tportal doznaje, danas bi se najviše trebalo razgovarati o ustroju buduće Vlade, pri čemu bi kamen spoticanja mogla biti pozicija predsjednika Sabora. Most je, također doznajemo, za poziciju šefa Sabora spreman pristati i na samo četiri ministarstva

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je ranije za četvrtak nastavak pregovora predstavnika nacionalnih manjina s HDZ-om, istaknuvši kako ne očekuje komplikacije u pregovorima.

'Razgovarali smo o tome da nastavimo razgovore koje smo prekinuli prošli tjedan, a koji će biti nastavljeni sutra', kazao je Pupovac novinarima u srijedu nakon izlaska iz središnjice HDZ-a.

Sastanak s Andrejom Plenkovićem je rezultat uzajamnog interesa, prije svega predsjednika HDZ-a, za nastavkom razgovora, dodao je.

Na novinarski upit koji su uvjeti za potpise podrške Plenkoviću za mandatara, odgovorio je kako su to poznate stvari. 'Samo ćemo nastaviti ono o čemu smo razgovarali i o čemu imamo dokumente jer smo zbog kratkoće vremena stali na pola puta', kazao je.

Pupovac je pojasnio da će se u četvrtak zastupnici nacionalnih manjina pojedinačno sastati s čelnicima HDZ-a, uključujući zastupnike SDSS-a.

Upitan hoće li potpise Plenkoviću dati u četvrtak ili petak, odgovorio je kako ne očekuje komplikacije u pregovorima te smatra da bi oni mogli biti privedeni kraju razmjerno brzo.

'Ponedjeljak je dovoljno daleko da to možemo napraviti', poručio je.