točno u podne

Kreće jesenski krug upisa u srednje škole, prijave do 28. kolovoza

  • Autor: I.Ba.
  • Zadnja izmjena 21.08.2017 10:53
  • Objavljeno 21.08.2017 u 10:53
U podne kreće jesenski krug upisa u hrvatske srednje škole

U podne kreće jesenski krug upisa u hrvatske srednje škole

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Točno u podne kreće jesenski krug upisa u srednje škole za nadolazeću 2017./2018. školsku godinu prema Nacionalnom informacijskom sustavu. Učenici će se moći prijavljivati do 28. kolovoza uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtjevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 22. kolovoza što se može vidjeti, napominju na stranici Upisi.hr, na kartici Obrzovni programi/Programi s ranijim rokom prijave

S prijavama se starta od ponedjeljka u podne, a ogledne ljestvice poretka, navodi se na Upisi.hr, bit će vidljive od 18 sati.

Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji 'Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju!' na kojega se upućuju svi kandidati kako bi ga proučili. Svi koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u jesenskom roku, moraju ih prijaviti u navedenim rokovima te poštovati i ostale navedene rokove.

Svim kandidatima se poručuje da listu prioriteta pažljivo pripreme kako bi se na njezinu vrhu postavio obrazovni progam koji se najviše želi upisati, a potom ostali, prema željenom rasporedu.

Sukladno tome, stoji na Upisi.hr, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote.

Posebna se pažnja treba obratiti, napominje se, pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa i to na način kako je opisan u publikaciji 'Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju! – Učenici koji upisuju umjetničke programe'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!