GNJEV U BUCKINGHAMSKOJ PALAČI

Kraljica nije pozvana na obilježavanje Dana D

28.05.2009 u 23:51

Bionic
Reading

Niti jedan član britanske kraljevske obitelji neće nazočiti obilježavanju iskrcavanja saveznika u Normaniji, potvrdila je u četvrtak Buckinghamska palača i demantirala da je kraljice Elizabeta ogorčena zato što nije pozvana.

LONDON - U srijedu je britanski tabloid The Daily Mail, pozivajući se na izvore bliske kraljici, naveo da je ona "ogorčena" što nije primila pozivnicu za 65. obljetnicu iskrcavanja u Normandiji 6. lipnja, a na naslovnici je osvanuo naslov: "Gnjev u Buckinghamskoj palači".

Većinu savezničkih snaga tvorile su američke, britanske, kanadske i francuske postrojbe.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy pozvao je britanskog premijera Gordona Browna i američkog predsjednika Baracka Obamu u Normandiju na obilježavanje savezničkog iskrcavanja 6. lipnja 1944.

Buckinghamska palača odbila je komentirati pisanje Daily Maila, a glasnogovornik je agenciji potvrdio da "palača nije primila nikakvu pozivnicu".

Glasnogovornik francuske vlade Luc Chatel, s druge strane, tvrdi da su Britanci pozvani te da je "engleska kraljica, poglavarica britanske države, naravno, dobrodošla".