ŠTETA OD 41.000 KUNA

Krali aluminijske ploče s krovova u Istri

15.04.2011 u 13:01

Bionic
Reading

Pulska policija kazneno je prijavila više mlađih osoba s područja Pule i okolice koji se sumnjiče za krađu sekundarnih sirovina na području Pule i Barbana

Kako je izvijestila PU iIstarska, postupajući po prijavama tvrtke iz Pazina, policijski službenici utvrdili su da su trojica mladića, 24-godišnjak iz Pule, 22-godišnjak iz Šišana i 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, zajedno počinili dvije teške krađe. Naime, u razdoblju od 1. ožujka do 13. travnja mladići su sa krova više zgrada na farmi u Barbanu, koja je trenutno zatvorena, ukrali oko 500 četvornih metara, odnosno 100 komada valovitih aluminijskih ploča, čime su pazinsku tvrtku oštetili za oko 35 tisuća kuna.

Na štetu iste tvrtke počinili su još jednu tešku krađu 7. travnja, kada su u ranim jutarnjim satima pomoću prikladnog alata prerezali metalnu žicu na dijelu ograde te su kroz nastale otvore ušli u prostor farme. Iz otključanih hala, trojac je otuđio oko 200 aluminijskih ploča, oštetivši vlasničku tvrtku za još oko 6 tisuća kuna.

Drugo kriminalističko istraživanje provedeno je nad četiri osobe iz Pule, 24-godišnjakom, 25-godišnjakom, 35-godišnjakom i 31-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađe na štetu Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Naime, oni su jučer između 11 i 11.30 sati s jedne od zgrada u krugu napuštene pulske vojarne Valelunga skinuli i otuđili troja limena vrata od ormara za struju, željezni okvir i tri željezna dimnjaka, čime su Ministarstvo obrane oštetili za oko tisuću kuna.