bivši diplomat

Kovačević: Nisam siguran da Netanyahu nije bio u dosluhu s Hamasom

24.11.2023 u 10:19

Bionic
Reading

Vanjskopolitički analitičar i bivši diplomat Božo Kovačević gostovao je u emisiji Novi dan N1 televizije u kojoj je, među ostalim komentirao prekid vatre između Izraela i Hamasa

Kovačević je rekao da je Izrael jasno dao do znanja da rat nije gotov.

“To je razumljivo s obzirom na genezu sukoba i užasni teroristički napad Hamas i ništa manje užasna izraelska odmazda. Jasno je da su napetosti velike, ali su i sve druge zainteresirane strane napete i nesigurne. Dogovor o prekidu vatre dobar je za taoce koji će biti oslobođen i pretpostavljam da će pomoći stotinama tisuća Palestinaca u gazi da dođu sebi”, rekao je Kovačević za N1 televiziju.

Govorio je i o tome kako Izrael održava kontakte s Katarom, iako su diplomatski odnosi između te dvije zemlje prekinuti 2009., zato što je u Kataru smješteno središte Hamasa.

Bijeg iz Pojasa Gaze Izvor: EPA / Autor: MOHAMMED SABER

“Znamo da je rukovodstvo Hamasa smješteno u Kataru, a to je ipak način da se s Hamasom održavaju kontakti. S obzirom na politiku premijera Netanyahua koja je bila kao da želi izazvati terorističku situaciju, nisam siguran da Netanyahu nije bio u dosluhu s ekstremnim krilom Hamasa”, dodao je.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'.