kad je bal...

Kovačević kćeri prigovorio što je odabrala Alfu: 'To je malen auto. Mogla si uzeti Mercedes'

09.04.2021 u 09:49

Bionic
Reading

Novi Alfa Romeo Giulietta za kćer, najam Lexusa za sina, stan u luksuznom zagrebačkom Ban Centru te novi stan na splitskom Žnjanu pokloni su koje je, prema najnovijim USKOK-ovim inkriminacijama, bivši direktor Janafa Dragan Kovačević primao od poduzetnika Ivana Širića kako bi mu u zamjenu omogućio 30 milijuna kuna vrijedne poslove s Janafom.

Provjeravajući imovinu Dragana Kovačevića, ali i njegove obitelji, istražitelji su uočili vozilo Alfa Romeo Giuliettu, koje trenutno vozi Kovačevićeva kći, no provjeravajući kod prodavača utvrdili su da vozilo nije platio Kovačević, nego Širić, piše Jutarnji list.

A analizirajući kontakte između Kovačevića i njegove kćeri, otkrili su razgovor u kojemu Kovačevića kći javlja ocu o automobilu koji želi, na što joj je on rekao da sama odluči koji će joj automobil kupiti. "Tata, ja sam odabrala", zabilježili su istražitelji.

Kako doznaje Jutarnji, istražitelji su došli do podataka da je Kovačević preko tvrtke Cefis, u vlasništvu Ivana Širića, organizirao nabavu automobila za kćer i sina. Njegov je sin od 2015. koristio luksuzni Lexus NX300h čiji je najam plaćao Cefis. Tijekom pet godina platili su više od 150.000 kuna najma. A podaci iz Kovačevićevih mobitela pokazuju da je upravo on pregovarao s osobama iz Toyota centra Zagreb oko tog vozila.

Isto vrijedi i za vozilo Alfa Romeo Giulietta, prije čije je kupnje Kovačević također detaljno komunicirao sa svojom kćeri. Pronađene su poruke u kojima ga kći izvještava koji je auto odabrala, kako izgleda, koje je boje, u kojoj autokući, koja je dogovorena cijena i slično. 

Kovačević je malo negodovao zašto kupuje tako maleni auto i da je mogla kupiti Mercedes, na što mu je ona odgovorila da ne želi Mercedes. Alfu je na koncu platila tvrtka Cefis - 190.000 kuna.

Kovačeviću je USKOK na teret stavio i da je, osim dva spomenuta automobila, od Širića u zamjenu za unosne poslove s Janafom dobio i stanove u Ban Centru u Zagrebu te na splitskome Žnjanu.

Premda nekretnine u Splitu i Zagrebu formalno glase na Širićevu tvrtku Cefis, USKOK tvrdi da im je pravi vlasnik zapravo Kovačević, a Širić, odnosno Cefis, samo paravan kako se ne bi znalo da je vlasnik nekretnina Kovačević.

Vlasništvo nad nekretninama Kovačević poriče i tvrdi da je samo upotrebljavao garažno mjesto u Ban Centru koju mu je njegov prijatelj Širić dao na korištenje, ali i Širić koji tvrdi da su nekretnine u vlasništvu njegove tvrtke.