i oponenti na izborima

Kovač, Mikulić i Milošević na listama na posljednjim mjestima

14.06.2020 u 23:10

Bionic
Reading

Iako je na unutarstranačkim izborima bio žestok Plenkovićev oponent, Miro Kovač, doznaje N1, prema trenutačnim informacijama ipak će biti na listi HDZ-a i to, izgleda, u drugoj ili devetoj izbornoj jedinici.

Kovač će dobiti posljednje, 14. mjesto, da se za Sabor izbori preferencijalnim glasovima. U opciji su bile i druga i deveta izborna jedinica, a u potonjoj je Kovač prije četiri godine osvojio najviše preferencijalnih glasova. Posljednja mjesta na listi dobili su, prema informacijama N1, i Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a i glavni državni i inspektor, u drugoj izbornoj jedinici, te Domagoj Ivan Milošević.

Izvori bliski Mikuliću tvrdili su da je on sam Plenkoviću rekao da ne želi biti na listi, dok su drugi izvori tvrdili kako Mikulić želi na listu, ali da to u vodstvu HDZ-a ne žele.

Prema ranijim informacijama, na listi u petoj izbornoj jedinici trebao bi biti i Stevo Culej koji je na predsjedničkim izborima u prvom krugu podržao Miroslava Škoru, a ne HDZ-ovu kandidatkinju. Od ranije se zna da će u sedmoj izbornoj jedinici prolazno mjesto na listi dobiti i Davor Ivo Stier, koji je također bio Plenkovićev oponent na izborima u HDZ-u.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a sutra će usvojiti liste HDZ-a, a tada će biti posve jasno tko je sve na listi, prema trenutačnim informacijama Plenković je ipak pokazao širinu, ali i da mu trebaju igrači koji mogu privući desnije biračko tijelo. Ako se do sutra nešto ne promijeni, Plenkovićevi oponenti, osim Milijana Brkića, ipak su, izgleda, dobili priliku da uđu u Sabor.