bivša premijerka

Kosor: To što Gotovina ne dolazi na Oluju je veća tragedija od bojkota ministara

04.08.2022 u 20:15

Bionic
Reading

'Mislim da se ovdje više radi o nekakvim trzavicama. Meni je tužno što ne dolazi jedan Ante Gotovina, a ne dolazi zbog duboke uvrede. Čak su mu i iz njegove brigade poručili da nije dobrodošao. Netko tko je zapovijedao u Oluji i podnio je jedan od najvećih tereta, zbog te je akcije robijao i nakon svega postao je persona non grata', komentirala je bivša premijerka Jadranka Kosor svečani prijem uoči VRO Oluja u Kninu

Gostujući u Newsnightu N1 Televizije bivša premijerka Jadranka Kosor tvrdi da je Ljubo Ćesić Rojs u pravu kada kaže da nema podjela među umirovljenim generalima.

Osvrčući se na bojkot predsjednikovog prijema od strane hrvatskih ministara uoči obljetnice VRO Oluje u Kninu, Kosor je rekla kako bi više voljela da 'pred večer najvećeg hrvatskog praznika slavimo ponosno i dostojanstveno, kao i da mediji smanje taj doživljaj'.

Kaže da je naglasak neprekidno na tome tko će doći i pokazati se u Kninu.

'Napetosti između Plenkovića i Milanovića i činjenica da je predsjednik pozvao trojicu ministara je neka vrsta malog pružanja ruke. Ruku je trebalo prihvatiti, a oni ne dolaze jer im je tako rekao šef. Slažem se i s gospodinom Miljavcem koji je rekao da je to poruka uvrede ratnicima više nego Milanoviću', rekla je Kosor i navela kako je 'čak i Davor Božinović uvijek bio protiv političkih sukoba'.

  • +11
Svečani prijem predsjednika Zorana Milanovića za ratne zapovjednike u Kninu Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

'Odnos premijera i predsjednika nikad nije bio idiličan, ali u ovakvim situacijama se prelazio preko mosta', rekla je.