TROMBLON SE ŽALI

'Kosor me, ljutita zbog upaljača, upozorila da se čuvam'

18.03.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata traži ostavke predsjednice Vlade Jadranke Kosor, ministra branitelja Tomislava Ivića i državnog tajnika Zlatka Komara. Predsjednik udruge Petar Janjić Tromblon prozvao je premijerku da mu je prijetila, budući da je sudjelovao u braniteljskom prosvjedu

Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, kaže predsjednik udruge Petar Janjić Tromblon, naljutila se zbog njegova sudjelovanja na prosvjedima branitelja i ismijavanja HDZ-a, kada je rekao da upaljač s njihovim logotipom nudi od Vukovara do Imotskog i nitko ga neće.

'U Bogdanovcima, prije pet dana, državni tajnik Zoran Komar rekao mi je da je ljutita zbog upaljača i da se čuvam. Dodao je da to nije prijetnja, ali da pazim što govorim. Odgovorio sam neka se ona čuva jer nju je postavio veleizdajnik i kriminalac i na izborima će je smijeniti', rekao je Tromblon u Sinju kamo je došao zbog Vedrana Ivačića, pripadnika 4. gardijske brigade, oca osmero djece, kojemu Udruga ratnika, kojoj je Tromblon na čelu, gradi kuću.

'S Ministarstvom branitelja dogovorili smo se da će udruga snositi dvije trećine troškova, a oni trećinu, što je 270.000 kuna bez PDV-a. Grad Sinj je donirao teren, mi smo objekt podigli i svoj dio troškova, 520.000 kuna, pokrili. Međutim, projekt je zamrznut. Kada sam Komaru poslao dopis i tražio novac, odgovorio mi je da je Ivačić 9940. na listi u Hrvatskoj', požalio se Tromblon.

Ipak, projekt će privesti kraju, i to zahvaljujući Marku Perkoviću Thompsonu koji će održati humanitarni koncert na kojem će prikupiti novac koji su se nadali dobiti od države.