SANADEROV RIZNIČAR

Kosor čeka 'argumente' o Barišiću

05.05.2010 u 12:20

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor danas je komentirala slučaj Mladena Barišića, šefa carine i bivšeg rizničara Ive Sanadera koji je navodno s državnim tvrtkama namještao poslove bez natječaja, rekavši da će prvo pričekati rezultate istrage do kraja, pa će donositi odluke kao što je donosila i do sada

Da se protiv Barišića vodi istraga, potvrdio je i njegov odvjetnik Ante Madunić, poručivši da je njegov klijent dobio USKOK-ov nalog o otvaranju istrage, ali još nije pozvan na ispitivanje. USKOK ga tereti za protuzakonito posredovanje. Trag nezakonitog poslovanja šefa carine navodno vodi i do samog bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera.

Kosor je rekla da sva državna tijela moraju raditi svoj posao. 'Kad me oni koji rade svoj posao izvijeste o argumentima, onda ću ja donositi odluke kao što sam ih donosila uvijek i do sada', naglasila je premijerka.

Što se tiče borbe protiv kriminala i korupcije, Kosor je rekla da tu njeno stajalište uvijek isto.

'I kad ode ministar Šimonović, dakle, bez ostatka bez obzira ne ime i prezime i političku pripadnost, ta borba mora biti stalna, za dobro svih nas. Ona se oslanja na osnaživanje gospodarstva i dovršetak pregovora, ali ta borba prije svega mora biti borba svih nas jer je to u konačnici borba za ljudska prava', zaključila je šefica Vlade.