nema veće opasnosti od poplava

Korana u Karlovcu stagnira, i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplave

19.01.2023 u 17:02

Bionic
Reading

Izvanredne mjere obrane od poplave ostaju na snazi jer je vodostaj Korane u Karlovcu satima oko 752 centimetra, no očekuje se da će tijekom noći pasti pa će se preći na redovite mjere obrane, a sutra poslijepodne bi se stanje trebalo normalizirati

Karlovački voditelj ispostave Hrvatskih voda Zoran Pavlović za Hinu je prokomentirao i stanje na Kupi, koja je na 746 centimetara, isto kao i u 10 sati, jer malo raste, malo pada, malo stagnira, ovisno o zbivanjima u Gorskom kotaru, te je poručio da se ne očekuje daljnji porast. Taj vodostaj, koji je na granici proglašenja izvanrednih mjera, u priopćenju Hrvatskih voda ocjenjuju kao "visok, ali ne i previsok za karlovačko područje", tako da nema većih šteta i znatnije opasnosti od poplava.

“Naravno, u ovakvim uvjetima dosta visokih vodostaja i tri dana neprekidnih znatnih kišnih oborina uvijek bude poplavljenih cesta, dvorišta, polja i oranica”, ističe se u priopćenju i dodaje da je bilo dosta intervencija na terenu, pogotovo na pumpanju zaobalnih i procjednih voda, i to ne samo na karlovačkome, nego i na zagrebačkome, velikogoričkom i gospićkom području.

Pročelnik za komunalno gospodarstvo Grada Karlovca Dario Greb rekao je kako u odnosu prema jučer nema bitnih promjena u vezi s neprohodnosti cesta, samo su ponegdje pomaknuti znakovi zbog širenja zone poplavljenih dionica, ali nova opasna prijeti zbog mogućeg smrzavanja vode na kolnicima.

Zamolio je građane da budu krajnje oprezni i strpljivi te da poštuju posebnu prometnu regulaciju i voze sporije zbog mjestimice vode na cestama i niskih temperatura.

  • +21
Nakon obilnih kiša podigli su se vodostaji rijeka u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac