PONUDA POSLOVA

Konobari i kuhari najbolje plaćeni u Istri

20.03.2014 u 15:16

Bionic
Reading

Potraga za sezonskim poslovima već je u punom jeku što potvrđuje i podatak da je od početka 2014. u Istri, u kategoriji Turizam i ugostiteljstvo, objavljeno 66% više oglasa nego u istom razdoblju prošle godine

Potraga za sezonskim poslovima već je u punom jeku što potvrđuje i podatak da je od početka 2014. u Istri, u kategoriji Turizam i ugostiteljstvo, objavljeno 66% više oglasa nego u istom razdoblju prošle godine.

Najtraženija zanimanja do sada su u Istarskoj županiji pod spomenutom kategorijom bila konobar/barmen, kuhar i turistički djelatnik.

Prosječna mjesečna plaća za konobare/barmene u Istarskoj županiji od početka godine iznosila je 3993 kune, što je 9% više od prosječne plaće za konobare/barmene u Hrvatskoj.

Prosječna mjesečna plaća kuhara u Istarskoj županiji čak je 15% veća od prosječne plaće kuhara u Hrvatskoj te iznosi 4.964 kune.

Turistički djelatnici imaju prosječnu mjesečnu plaću u iznosu 4.687 kuna što je pak 4% manje od prosječne plaće turističkih djelatnika u Hrvatskoj.

Većina poslodavaca u kategoriji Turizam i ugostiteljstvo na području Istre nudi ugovor na određeno (72%), a njih 31% ugovor na određeno vrijeme.

Najtraženiji su radnici sa srednjom stručnom spremom (66% oglasa) te kvalificirani radnici (24% oglasa), dok se u većini oglasa traži prethodno radno iskustvo (63%) i to u trajanju od 2 godine i 5 mjeseci. U 37% oglasa poslodavci ne zahtijevaju prethodno radno iskustvo.

Među aktualnim oglasima za rad u Istarskoj županiji izdvajamo sljedeće:

Radisson Blu Resort & SPA, Dubrovački Vrtovi Sunca, traži osobu koja će raditi kao zamjenik šefa kuhinje (m/ž). Kandidati moraju imati sss smjer kuhara te barem 4 godine radnog iskustva na istoj ili sličnoj poziciji i to i visoko kategoriziranim hotelima. U oglasu možete pročitati ostale uvjete natječaja

Pangea Pula iz Medulina traži konobara (m/ž) za rad u dvije smjene u caffe baru Mango. Od kandidata se očekuje dobro poznavanje njemačkog, engleskog i talijanskog jezika, a na oglas se možete prijaviti isključivo telefonski. Klik na detalje oglasa.

Želite li raditi kao promotor (m/ž), tvrtka Krstić traži osobu za promociju portala o apartmanima, terenski i rad od kuće, te dočekivanje gostiju i brigu o apartmanima. Od vas se očekuje osnovno poznavanje engleskog, njemačkog i talijanskog jezika, a pročitajte i dodatne informacije.

Agencija za animacije Samarcanda u potrazi je za zaposlenicima različitih profila, od animatora preko instruktora do voditelja timova. Tražena zanimanja i vještine koje kandidati moraju posjedovati provjerite klikom na oglas.

Jedno od najtraženijih zanimanja u kategoriji Turizam i ugostiteljstvo je konobar/ barmen. Biti odličan konobar/ ica ne znači samo zapamtiti listu jela/ pića i poslužiti gosta na vrijeme. Odličan konobar ima vjerne goste i povećava ugled ugostiteljskog objekta u kojem radi.

Osim toga, dobrom konobaru gosti se rado vraćaju, a sigurno znate kako je usmena predaja najbolji oblik marketinga, kako za pojedinca tako i za cijeli ugostiteljski objekt.

Neovisno o tome jeste li početnik u ovom poslu, ili želite usavršiti svoje vještine, primjena ovih savjeta pomoći će vam da postignete željeni cilj.