INICIJATIVA ZA MARJAN

Koncert za zapušteni botanički vrt

12.03.2011 u 15:55

Bionic
Reading

Točno u podne je danas održan mali koncert u zapuštenom botaničkom vrtu na Marjanu i prosvjed građanske udruge Inicijativa ZA Marjan

Prvo je nastupila mlada flautistica Andrea Jelavić s klasičnim repertoarom, a drugi dio koncerta je bio nastup jazz-kvarteta. Prosvjed je podržalo i Društvo za zaštitu i unaprjeđenje Marjana. Osim centralne zgrade u kojoj su uredi Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan, drugi dio botaničkog vrta je posve zapušten. Od nekadašnjih pet staklenika ostala su tri totalno devastirana, a u jednom od njih je i održan koncert.

Na prosvjedu se okupilo oko 150 građana koji su uživali u koncertu po izuzetno lijepom vremenu, na Marjanu. Duška Boban iz Inicijative ZA Marjan je poručila da je zadovoljna informacijom da su gradske vlasti, zbog prosvjeda ili ne, sasvim svejedno, već reagirale. Gradska vlast je odredila da će ubuduće brigu o botaničkom vrtu voditi PMF.

'Poruka ovog skupa građanima je da nam se pridruže i djeluju jer jedino tako možemo natjerati gradsku vlast na rješavanje problema, što smo vidjeli na primjeru čišćenja plaže i ovome danas', izjavila je Duška Boban.

Srđan Marinić iz Društva Marjan je rekao da će se nastaviti razni oblici prosvjeda i aktivnosti u cilju bolje zaštite Marjana. 'Botanički vrt je samo jedan od marjanskih problema na koje upozoravamo i ovo je tek početak naših akcija', zaključio je Marinić.

Na skup su došla i dva policajca koje je zanimalo o čemu je riječ i kakav je to prosvjed. Osim okupljenih građana skupu se kasnije pridružilo još mnogo subotnjih šetača, ljubitelja Marjana koji su također podržali inicijativu.