PROMJENA VREMENA

Konačno nam stiže malo više sunca

12.05.2016 u 09:55

Bionic
Reading

Promjenjivo vrijeme koje već danima vlada u Hrvatskoj, nastavit će se i za vikend pa i početkom sljedećeg tjedna. No ipak, od nedjelje poslijepodne bit će više sunca, a manje oblaka i kiše. Pritom će vjetrovi od južnih smjerova okrenuti na sjeverne tako da će biti nekoliko stupnjeva hladnije.

U petak će posvuda biti promjenjivo do pretežno oblačno. I dalje će biti nestabilno pa će mjestimice biti moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom. Na srednjem Jadranu bit će nešto povoljnije pa su moguća i dulja sunčana razdoblja. Posvuda će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, u Dalmaciji i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 12, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 18 do 23°C, no u gorju će biti nešto hladnije.

U subotu će biti promjenjivo oblačno. Povremeno se očekuje slaba kiša, a mogući su i lokalni pljuskovi s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 14, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 19 do 24°C, no u gorju će biti nešto hladnije.

U nedjelju će biti promjenjivo, prijepodne i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom, mjestimice i izraženiji, uglavnom prijepodne. Poslijepodne će biti povoljnije, osobito u unutrašnjosti gdje će se mjestimice i razvedriti. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeverac, na sjevernom Jadranu umjerena jaka bura, a u Dalmaciji jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 11, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu 16 do 21°C.

U ponedjeljak će u većem djelu zemlje biti barem djelomice sunčano, ali i dalje uz promjenjivu naoblaku pa će poslijepodne ponegdje biti moguća kratkotrajna kiša ili poneki lokalni pljusak. Oblačnije će se zadržati na krajnjem jugu gdje će veći dio dana biti moguća povremena kiša ili pljuskovi s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, na sjevernom i srednjem Jadranu umjerena i jaka bura, a na jugu umjeren jugozapadnjak. Prema kraju dana duž cijelog Jadrana vjetar će okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 16, a na Jadranu 17 do 21°C.