potpredsjednik sdp-a

Komadina: SDP je spreman za nove izbore, a ne za 'veletrgovinu u Saboru'

06.05.2017 u 16:42

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina i zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula ocijenili su u subotu da je politička kriza u Hrvatskoj riješena tek privremeno i da će većina u Hrvatskom saboru trajati samo do prve sljedeće krize, te da će se konačnici morati ipak pitati građane

'Žalosti me činjenica što se Hrvatska, nakon krize Vlade i u hrvatskom parlamentu, ubilježila među članice Europske unije koje imaju ozbiljnih problema s vlastitom stabilnošću.

Most i HDZ su drugi put dokazali kako su nekompatibilni partneri, a ono što je loše je to da građani sve to osjećaju kao jednu vrst nefunkcionioniranja institucija', kazao je Picula danas u Puli. Vjeruje kako Hrvatsku u skorije vrijeme 'očekuju nove epizode' te je siguran da će se na kraju krajeva i građane morati pitati.

'U demokratskim zemljama su u ovakvim situacijama najprihvatljivije rješenje novi izbori', rekao je Picula i u Rijeci, gdje je danas dao potporu kandidatima na lokalnim izborima Zlatku Komadini i Vojku Obersbnelu

SDP je uvijek spreman na izbore, kao najjača stranka oporbe, ali nije spreman na 'veletrgovinu u Saboru', rekao je Komadina, koji vjeruje da će ostvarena parlamentarna većina trajati samo do prve sljedeće krize.

Na pitanje o navodnim zahtjevima za smjenom predsjednika SDP-a Davora Bernardića, rekao je da će o svemu odlučivati stranačka tijela kad dođe vrijeme za to te poručio stranačkim kolegama da ne izazivaju sukobe u stranci.

Na isto pitanje, Picula je rekao da SDP-ova inicijativa da se smijeni ministar Zdravko Marić nije uspjela do kraja, ali ne vjeruje da je Bernardić presudio takvom rezultatu glasovanja.