ČIME SE BAVI BRANKO GRABAR?

Kolindin brat tajnovit o nekretninskom biznisu sa strancima

20.01.2015 u 07:18

Bionic
Reading

Brat novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Branko Grabar spremno otkriva sve detalje iz njihovog privatnog života i djetinjstva, kako se njegova starija sestra uvijek igrala s dječacima te kako je odlično muzla krave, no na upit o svojim poslovnim podvizima prilično je tajnovit

Mlađi brat Kolinde Grabar Kitarović, 42-godišnji Branko Grabar, novopečeni je direktor tvrtke Konkurent d.o.o. koja se bavi poslovanjem nekretninama. Prema Sudskom registru, suvlasnici tvrtke su državljanin Estonije Andrei Tšesnokov, Marko Udiljak te riječki odvjetnik Saša Poldan. Grabar je naveden kao direktor tvrtke koja je osnovana u rujnu 2014. te stoga nije vidljivo poslovanje tvrtke.

Tšesnokov je zajedno s Udiljakom i Rusom Aleksejem Konovalovim suvlasnik tvrtke Bonum Grupa stacionirane u Karlovcu. Tvrtka ima podružnice u Rijeci i u Zagrebu. Podružnica u Rijeci na istoj je adresi kao i sjedište tvrtke Konkurent kojoj je Grabar na čelu.


Bonum grupa iza koje stoji rusko-hrvatski kapital spominjala se kao izvođač stacionara za starije i nemoćne u centru Karlovca.

Grabarovi poslovni partneri Udiljak i Tšesnokov suvlasnici su i tvrtke Che Resort za ugostiteljstvo i turizam prijavljene na Novom Goljaku u Zagrebu. Udiljak je i direktor tvrtke Strategos koja se također bavi turizmom, a koju je osnovala Daria Neshchadimova iz ruskog Sankt-Peterburga. Sjedište tvrtke Stategos je na adresi Jadranski trg 4, gdje je i sjedište tvrtke Konkurent kojoj je Grabar na čelu.

Čime se točno bavi i koja je poveznica s ruskim kapitalom, Grabar nam nije želio otkriti. 'Javno dostupni podaci o tvrtki su sve što trebate vidjeti. Ostalo je moja privatna stvar', kazao je za tportal. Istog imena i prezimena kao Grabarov partner Andrei Tšesnokov je i nekadašnja ruska teniska zvijezda. Je li riječ o istoj osobi, Grabar nam ne otkriva.

Na pitanje što je radio prije, kaže: 'Isto što i dalje radim. Komercijalni sam predstavnik jedne talijanske tvrtke koja se bavi proizvodnjom aditiva za hranu i začinima', zaključio je time razgovor.