bez kamera

Kolinda Grabar-Kitarović nije bila na Bandićevom sprovodu, na njegov grob otišla je danas: 'Ostavila je buket bijelih ruža'

04.03.2021 u 15:26

Bionic
Reading

Prebrojavajući osobe iz političkog i javnog života koje su u srijedu bile na sahrani zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a potom one koji nisu došli na posljednji ispraćaj a imali su veze s Bandićem, uočilo se kako je u skupini onih koji se nisu pojavili na posljednjem ispraćaju na Mirogoju i bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

Upitnik nad njenim nepojavljivanjem to je veći jer je poznato da je njihov odnos nadišao funkcije koje su obnašali i postao prisan i privatan. Na to su, naime, upućivale snimke sa samog kraja njenog mandata, s kraja studenog 2019. godine kada smo već bili u kampanji za predsjedničke izbore, a tadašnja predsjednica Grabar Kitarović je bila jedna od mnogobrojnih uzvanika na proslavi 64-tog rođendana Milana Bandića.

Predsjednica se izdvajala između ostalih uzvanika na Bandićevom slavlju jer mu je, uz to što je donijela rođendansku tortu, otpjevala "Sretan rođendan".

'Gđa. Grabar Kitarović se sigurno neće opravdavati i objašnjavati svoje postupke. Ona više nije državna dužnosnica i ne mora to činiti', kaže za Jutarnji list osoba bliska bivšoj predsjednici dodajući kako se sada svakoga napada.

One koji su bili na sprovodu zato što nisu poštivali epidemiološke mjere, a one koji nisu bili zato što nisu došli.

'Gđa. Grabar Kitarović se oprostila od gradonačelnika Bandića, ali na način koji je smatrala primjerenim. Danas je u tišini, kada više nije bilo gužve ni kamera otišla na Mirogoj i odnijela Bandiću cvijeće na grob. Na Bandićevom grobu je njen prepoznatljiv buket bijelih ruža sa svjetloplavom vrpcom', kaže osoba bliska bivšoj predsjednici Republike.