NOVI REKORD

Kod Županje divljao po cesti čak 248 km/h

08.11.2010 u 10:05

Bionic
Reading

Nesavjesni vozači ponovno su proteklog vikenda divljali autocestom A3 kod Županje, pa su prometni policajci u presretaču imali pune ruke posla i ulovili novi rekord od čak 248 kilometara na sat

Na potezu između Babine Grede i Lipovca u subotu je zaustavljen 40-godišnji srpski državljanin za kojeg je utvrđeno da je vozio čak 248 kilometara na sat, što je, umanjujući brzinu za tolerirajućih 10 posto na 223 na sat, čak 93 km/h iznad dozvoljene brzine. Dan ranije, također kod Županje, 43-godišnjak iz Biograda na Moru vozio je 223 km/h.

Obojica su drastično kažnjeni, a težih posljedica njihove lude vožnje nije bilo. 'Ovo nisu prvi, niti jedini primjeri tako grubog kršenja prometnih propisa na autocesti. Naveli smo ih iz razloga da bismo još jednom upozorili sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa', poručio je načelnik vukovarsko-srijemske policije Stipica Kuna.

Po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za prekoračenje brzine veće od 50 km na sat od dozvoljene propisana je novčana kazna do 7.000 kuna, ali i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest do 12 mjeseci.