PRIVODi SE KRAJU

Kockanje, tučnjava, pijančevanje na javnom mjestu... Evo kolike će biti kazne nakon izmjena prekršajnog zakona

31.03.2023 u 20:04

Bionic
Reading

Izmjene prekršajnog zakona polako se privode kraju, a Dnevnik Nove TV doznao je kako bi one mogle izgledati i što će se strože kažnjavati

'Ići će se na oštro novčano kažnjavanje: kockanje na javnom mjestu te poticanje na kocku kažnjavat će se od 300 do 2000 tisuće eura. Iste će se kazne predložiti i za tučnjavu javnom mjestu.

Za pijančevanje u javnosti kazna je nešto blaža, iako opet znatno viša nego dosad, od 200 do 1000 eura. No za prostituciju i prosjačenje kazne bi ipak, suprotno nekim najavama, trebale ostati na ovakvoj razini kao što su i sada. Dakle 'odavanje prostituciji' kažnjavat će se i dalje novčanom kaznom od 20 do 100 eura', doznaje Dnevnik Nove TV.

Hrvatska će zasad tako ostati posljednja država u EU koja kažnjava seksualni odnos za novac dvoje punoljetnih osoba, i to tako da kažnjava isključivo osobu koja prodaje seksualnu uslugu, ne i kupca.

Iste kazne trebale bi ostati i za preprodaju ulaznica za koncerte ili utakmice, dobrim dijelom i stoga što je sve kompliciranije preprodavati ulaznice koje se prodaju uglavnom na konkretno ime i prezime, uz predočenje osobnih iskaznica, ili preko interneta.