izborne aktivnosti

Koalicija Rijeke pravde u Čakovcu predstavila listu za 3. izbornu jedinicu

04.04.2024 u 13:16

Bionic
Reading

SDP s partnerima u Čakovcu je u četvrtak predstavio listu koalicije Rijeke pravde za 3. izbornu jedinicu, a čelni čovjek SDP-a Peđa Grbin poručio je da će nakon 17. travnja borba protiv korupcije doživjeti zamah kakav nikad nije.

Nositelj liste koalicije SDP-a, HSS-a, DO i SIP-a, Reformista i Glasa za 3. izbornu jedinicu Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije, nije bio na predstavljanju zbog drugih obaveza, objasnio je Grbin te podsjetio na slogan 'Hajdaša za pajdaša'.

"Siniša je prvi na listi i čovjek koji mi je doista u ove četiri godine što sam bio predsjednik stranke jedan od najvećih oslonaca i čovjek je koji se itekako bori, ne samo za svoj kraj, nego borio se i za ono što je Hrvatskoj prijeko potrebno, a to su pravda i pravednost”, rekao je Grbin.

Naglasio je da je Hrvatska kao država ogrezla u korupciju, ali da se to može promijeniti u trenutku.

"Taj trenutak je 17. travnja jer rijeke pravde nismo mi koji stojimo ovdje pred vama, rijeke pravde su hrvatski ljudi”, kazao je čelnik SDP-a, poručivši da će rijeke pravde 17. travnja oprati našu Domovinu dok će borba protiv korupcije doživjeti zamah kao nikada do sada.

Uz to, povećanje plaća i mirovina bit će apsolutni prioriteti koalicije, istaknuo je.

Treći na listi, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar predstojeće parlamentarne izbore ocijenio kao najvažnije od 2012. jer će to biti 'stvarna borba za demokraciju i očuvanje institucija u Hrvatskoj".

"Mladi ljudi bježe u Irsku zato jer ne vjeruju u institucije, zbog toga što institucije ne rade svoj posao i zbog toga što nemaju iste šanse da bi pokazali svoje znanje i kvalitetu i da bi mogli napredovati. I to je ključna stvar koju ćemo mi promijeniti nakon izbora”, poručio je Kolar.

Naglasio je da je na sjeveru Hrvatske pokrivenost izvoza uvozom od 170 do 180 posto, a u ostatku Hrvatske od 65 do 70 posto.

Ustvrdio je da su među najboljima na natječajima vezanima uz europske fondove koja imaju jasna pravila, ali ih nema negdje kad se novac dijeli iz proračuna.

SDP-ova zastupnica Andreja Marić, deveta na listi istaknula je da će omogućiti dostupnije zdravstvo i jačanje javno-zdravstvenog sustava.

Ocijenila je da je dosadašnja administracija pokazala samo tromost i nesposobnost u provođenju reformi. 

Čelnik Reformista Radimir Čačić kazao je da je 2000. i 2011. sudjelovao lijevocentrističkim koalicijama koje su pobijedile. Dodao je da je Hrvatska već bila u kriznom stanju, ali da je u takvom stanju i danas.

Koruptivno-kriminalna mreža HDZ-a je bila i ostala takva, Plenković je nije promijenio. Naprotiv, ta kriminalna močvara ga je usisala i ostao je kao njihova zastava i njihov zaštitnik”, zaključio je Čačić.