vremenska prognoza

Kiše i pljuskovi donijet će osvježenje, u subotu veliki pad temperature

11.08.2017 u 07:28

Bionic
Reading

U većini krajeva promjenljivo i nestabilno. Mjestimice kiše i pljuskova s grmljavinom bit će na sjevernom Jadranu i zapadu unutrašnjosti, a poslijepodne i navečer i u istočnoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak

Moguće je i lokalno nevrijeme. Sunčanije i uglavnom suho zadržat će se na srednjem i južnom Jadranu.

Vjetar slab do umjeren jugoistočni, poslijepodne zapadni i sjeverozapadni, prolazno pojačan. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a ujutro na južnom dijelu jugo.

Najviša dnevna temperatura većinom između 28 i 33, a u Dalmaciji i na istoku zemlje od 33 do 38 stupnjeva, prognoziraju uz DHMZ-u.

Na krajnjem jugu i istoku Hrvatske zadržat će se podjednake nepovoljne biometeorološke prilike kao i prethodnih dana. I u ostatku zemlje će biti nepovoljno, iako će se dnevna temperatura zraka malo spustiti.

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot/tportal.hr

No, topla noć će u većem dijelu zemlje kod mnogih biti uzrok umora, slabosti i manjka energije, a uz dnevnu sparinu mogu se kod srčanih i plućnih bolesnika, te starijih i osjetljivijih ljudi pojaviti veće poteškoće.

DHMZ savjetuje nastavak intenzivne zaštite od vrućine u cijeloj zemlji.

U subotu će biti djelomice sunčano, uz promjenljivu naoblaku i još svježije. Uz prolazno jače naoblačenje, mjestimice će biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom, već ujutro na zapadu, a zatim na istoku i jugu zemlje. Pritom kiša ponegdje može biti obilna.

Nevrijeme u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Puhat će umjeren sjeverni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjeren, mjestimice i jak sjeverozapadnjak, navečer će okretati na buru. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu uglavnom od 20 do 25 stupnjeva. Najviša dnevna većinom između 22 i 27, na Jadranu od 25 do 30 stupnjeva.