PROMJENJIVO VRIJEME

Kiša i snijeg preko vikenda, puno bolja prognoza za idući tjedan

16.12.2017 u 07:38

Bionic
Reading

U prvom dijelu subote bit će oblačno s kišom, ponegdje i pljuskovima te grmljavinom, a u gorju susnježicom i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. U Lici i Gorskom kotaru pada snijeg, slab mjestimice u Slavoniji dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mokri i skliski od kiše, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba

Sredinom dana, kaže prognoza Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ), u većini krajeva očekuje se prestanak oborina, potom i djelomično razvedravanje, no u Dalmaciji navečer i u noći ponovno kiša.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i Dalmaciji sjeverozapadni, a na jugu još ujutro jak jugozapadnjak. Na sjevernom Jadranu zapuhat će bura koja će poslijepodne imati jake udare, navečer i olujne. Temperatura zraka većinom između 1 i 6, na sjevernom Jadranu od 6 do 11, u Dalmaciji između 10 i 15 °C.

  • +3
Prognoza od 16. do 22.12 Izvor: Reuters / Autor: KAI PFAFFENBACH

U nedjelju u većini krajeva bit će djelomice sunčano. U Dalmaciji promjenljivo oblačno mjestimice s kišom, a u njenoj unutrašnjosti može biti susnježice i snijega. Ujutro u unutrašnjosti mraz i mjestimice magla i niski oblaci. Vjetar na kopnu većinom slab, a duž obale jaka, mjestimice i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -1, na Jadranu između 2 i 7, a najviša dnevna od 1 do 6, uz obalu između 8 i 11 °C.

U ponedjeljak i utorak DHMZ prognozira na kopnu djelomice sunčano, uglavnom suho i hladno. Ujutro mjestimice magla ili niska naoblaka. Na Jadranu idućih dana djelomice ili pretežno sunčano i vjetrovito s umjerenom i jakom burom.

  • +11
Kiša u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić