RAT U BJELOVARSKOJ BOLNICI

Kirurzi zatvoreni u sobi, zaštitar na ulazu

Bionic
Reading

Rat ravnatelja i kirurga bjelovarske bolnice koji traje godinu i pol danas je eskalirao. Ulaz na kirurgiju čuvao je zaštitar

Kirurzi su prije godinu i pol tražili ravnateljevu smjenu s mjesta šefa kirurgije, što je i učinjeno. No prije tri tjedna kirurzi traže raspisivanje natječaja za ravnatelja do 1. rujna i šestorica dobivaju otkaz, piše Hrt.hr. Naime, danas malo poslije sedam sati ujutro, v. d. ravnatelja dr. Davorin Diklić u pratnji trojice zaštitara ušao je u sobu za sastanke i petorici od devetorice prisutnih kirurga naredio da napuste odjel, rekavši im da više nisu zaposlenici bolnice.

Kirurzi su odbili poslušati ravnatelja želeći nastaviti posao, no on im nije dopustio te su cijeli dan proveli u sobi za sastanke. Zabranio im je i kontakt s medijima te su kirurzi novinarima kroz prozor uputili rukom pisano priopćenje.

Kažu kako su dan prije poslali dopis ravnatelju Dikliću i predsjedniku upravnog vijeća, županu Miroslavu Čačiji u kojem ih izvješćuju da povlače još prije poslan raskid ugovora o radu, što su otvorenim pismom županu i najavili prije dva dana. No Diklić njihov dopis očito nije prihvatio, ustvrdivši da su oni dali otkaz te da im je zato zabranjen daljnji rad.

U priopćenju kirurga tvrdi se da je Diklić zabranio operacije planirane za taj dan, od čega je jedna čak bila karcinom dojke. Diklić je postavio zaštitara na vrata odjela izričito mu naredivši da zabrani pristup novinarima.

Otpušteni kirurzi na kraju radnog vremena izišli su na stražnji izlaz. Navodno HSS u gradu i županiji ne želi žrtvovati svoga ravnatelja koji se očito pod svaku cijenu mora zadržati na funkciji te je navodno pod izravnom zaštitom ministra Bajsa, piše Večernji list.

Župan Miroslav Čačija rekao je da je bolnica još jučer objavila natječaj za prijam u radni odnos deset kirurga te da su mu se već javili neki liječnici zainteresirani za dolazak u Bjelovar.