Projekt svijeta tenkova

Kineska igra optužena za kopiranje WoT-a

11.05.2013 u 00:03

Bionic
Reading

Wargaming je optužio dvije kineske kompanije za krađu intelektualnog vlasništva

Wargaming.net, kompanija odgovorna za razvoj i izdavanje jedne od najpopularnijih online igara današnjice - World of Tanks – podnesla je tužbu protiv dvije kineske kompanije u kojoj ih optužuje za krađu intelektualnog vlasništva.

 

Wargaming tvrdi da su kompanije iskoristile sadržaj World of Tanksa da bi dovršile vlastitu igru pod imenom Project Tank. Developeri WoT-a tvrde da je Project Tank 'uznemiravajuće sličan' njihovom naslovu te su shodno tome podnesli tužbu Okružnom sudu Sjedinjenih Američkih Država.


No, optuženici nisu ostali mirni na optužbe Wargaminga. Project Tanks developeri oglasili su se o cijeloj stvari na službenoj stranici kompanije:

 

'Wargaming.net LLP ( World of Tanks developer i izdavač) nedavno je pokrenuo niz tajnih akcija protiv Project Tank igre, uključujući i korištenje veza u Facebooku da ugase Project Tank Facebook stranicu pod izlikom 'kršenja' njihovih intelektualnih prava.


Kontinuirano sabotiran od strane Wargaminga, Project Tank i Gamebox nikada nisu namjeravali predstavljati prijetnju ili natjecati se na bilo kojoj platformi s World of Tanks. Grafika korištena u Project Tank je rezultat našeg napora da rekonstruiramo bitke iz II. svjetskog rata. Uistinu smo šokirani i osjećamo se terorizirani od strane Wargaminga, ogromne kompanije koja se osjeća 'ugroženo' zbog browser igre koja je u closed beti, a svojim korisnicima samo želi pružiti jeftiniju, pošteniju i pristupačniju igru'.

 

O sličnostima prosudite sami.