grad u okruženju

Kijev priprema dvotjednu zalihu hrane za dva milijuna ljudi

14.03.2022 u 10:43

Bionic
Reading

Četvrti krug ruskog-ukrajinskih pregovora održava se u ponedjeljak nakon smrtonosnog napada s desecima mrtvih na vojnu bazu za vikend i jutrošnjim raketiranjem stambene zgrade u Kijevu te pozivom ukrajinskog vodstva Zapadu da pošalje još oružja i nametne još sankcija Rusiji

"Rusija već počinje konstruktivno razgovarati", rekao je ukrajinski pregovarač i predsjednikov savjetnik Mihailo Podoljak u videu objavljenom na internetu.

"Mislim da ćemo postići neke rezultate za doslovce nekoliko dana", rekao je.

Ruski izaslanik Leonid Slucki rekao je da je postignut znatan napredak u pregovorima, prenijela je njegovu izjavu novinska agencija RIA.

"Po mojim osobnim očekivanjima, ovaj napredak bi u idućim danima mogao prerasti u zajednički stav oba izaslanstva, u dokumente za potpisivanje", rekao je Slucki.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da su izaslanstva Kijeva i Moskve svakodnevno razgovarala putem video veze i da je jasan cilj njegovih pregovarača bio da "učine sve" da dogovore njegov sastanak s Putinom.

"Moramo izdržati. Moramo se boriti. I pobijedit ćemo", rekao je Zelenskij u kasnom video obraćanju.

Vlasti su priopćile da pripremaju dvotjedne zalihe hrane za dva milijuna ljudi koji još nisu pobjegli od ruskih snaga koje pokušavaju opkoliti glavni grad.

  • +6
Obolon Kijev Izvor: Profimedia / Autor: AFP / AFP / Profimedia