ARBEIT MACHT FREI

Kerum uoči susreta s Kosor ispalio naci slogan!

14.11.2011 u 14:12

Bionic
Reading

Rad oslobađa - kratko je novinarima kazao splitski gradonačelnik Željko Kerum, očito nesvjestan težine izgovorenog nacističkog slogana, dolazeći u zgradu HDZ-a koalicijskoj partnerici Jadranki Kosor na posljednji dogovor oko kandidacijskih lista za izbore. Kasnije je svoju izjavu pokušao objasniti riječima 'dobro je raditi', a na pitanje novinara zna li otkud je poznat taj izraz splitski je gradonačelnik rekao 'pa ne znam'

U HDZ-u se cijelo jutro sastanči i još se ne zna kad će točno stranački vrh na čelu s Jadrankom Kosor s Trga žrtava fašizma krenuti put Markovog trga da bi predali svoje kandidacijske liste za parlamentarne izbore jer danas u ponoć istječe rok za njihovu predaju Državnom izbornom povjerenstvu.

Nakon što je svoje liste oko podneva DIP-u predala Kukuriku koalicija, sve su oči uprte u HDZ, no u stranačkoj središnjici vrlo su škrti na riječima pa ne žele ni otkriti kada će predati liste, nego samo odgovaraju 'na vrijeme'.

Inače, tradicija HDZ-a bila je da liste predaju netom prije isteka roka, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li je se toga držati i ovaj put.

U stranci se, naime, do posljednjega trena prebire po listama te mjestima i imenima koja će se i na njoj naći, a kako javlja dnevnik.hr, posljednjih nekoliko sati ministri samo dolaze i odlaze i na pitanje jesu li izborne liste gotove kratko odgovaraju: 'Bit će!'

HDZ-ovci sastanče od devet sati ujutro, a oko 14 sati pristigao je i novi koalicijski partner Jadranke Kosor i HDZ-a Željko Kerum koji je, približavajući se novinarima izrekao poznatu nacističku parolu koja je pisala na ulazima koncentracijskih logora: 'Rad oslobađa'.  Kerum je svoju skandaloznu izjavu kasnije pokušao objasniti riječima 'dobro je raditi', a na pitanje novinara zna li otkuda je poznat taj izraz Kerum je rekao 'pa ne znam'.

Ranije je na pitanje zašto ide u HDZ i o čemu će razgovarati, rekao da ide razgovarati o njihovoj suradnji, a na pitanje novinara jesu li mu najavili što, odgovorio je: 'Što će najaviti, sve je normalno'.

Pola sata nakon brace stigla je i seka Nevenka Bečić. 'Sve ćete vidjeti na vrijeme', rekla je novinarima tipkajući usput na mobitel ispred ulaza u HDZ. 'Vi ste tu cijelo jutro, dajte vi meni neke informacije', dodala je, a na pitanje kako joj se sviđa u Zagrebu, rekla je: 'Zagreb je naš najljepši grad, naravno poslije Splita'.

Oko 15 sati pred novinare je izašla Sunčana Glavak, glasnogovornica HDZ-a, koja je okupljenim novinarima poručila, prenosi Večernji list, kako sastanak neće biti gotov tako skoro: 'Nema smisla da nas čekate'.