GRADONAČELNIK VS. MINISTAR

Kerum Čobankoviću: Split je zapostavljen!

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 02.03.2011 15:18
  • Objavljeno 02.03.2011 u 13:18
Željko Kerum Petar Čobankovic GAST

Željko Kerum Petar Čobankovic GAST

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Na današnjem otvaranju 16. Sajma ugostiteljstva, prehrane i turizma GAST u Splitu, na svečanosti otvaranja, polemičke stavove su ukrstili ministar poljoprivrede Petra Čobanković i splitski gradonačelnik Željko Kerum

Kerum je u svom obraćanju izjavio da sajam GAST unatoč rastu ne bilježi i jednako vrijedne poslovne rezultate. 'Split i cijela ova regija su zapostavljeni, trebalo bi oko 500 milijuna eura da se oživi privredna djelatnost na ovom području, ali Vlada

i ministarstva ne rade ništa po tom pitanju, svašta se najavljuje i obećava, ali ništa u Splitu', rekao je Kerum.

Petar Čobanković odbacio je to mišljenje te ustvrdio da sajam GAST, iako djeluje u skromnim uvjetima, bilježi konstantan rast i nije se ugasio, kao neki renomiraniji sajmovi, već naprotiv. Ponovo je istakao prošlotjedni uspjeh vezan uz izvjestan nastavak rada i proizvodnje u splitskom brodogradilištu i demantirao da Vlada zapostavlja Split. 'Bilo je problema u nekim tvrtkama koje su zastale u procesu privatizacije, ali i to će biti riješeno, ovih dana će biti dovršeno preseljenje, ali i puna privatizacija Dalmacijavina', izjavio je Čobanković, te najavio zaustavljanje negativnih trendova.

U izjavi nakon otvaranja, Željko Kerum odbacio je argumente Petra Čobankovića te ponovo u prvi plan istaknuo ideju da Split postane 'home port' za kruzere koja, po njegovu mišljenju, nije dobila podršku centralne vlasti. Podsjetimo da je tu ideju struka već odbacila kao nerealnu, između ostalog i zbog skromne prometne infrastrukture Splita.

Na kraju je Kerum dao mišljenje o materiji u kojoj je stručan, a to su cijene hrane. 'Velika je konkurencija na tržištu i ja sumnjam da će cijene hrane značajno rasti. Već je značajno pala potrošnja, punih devet posto što isto govori o činjenici da se štedi na hrani. Za cijenu su bitne i cijene energenata, kao i cijene proizvođača. Da ima više domaće proizvodnje, cijene bi bile sigurno manje', zaključio je splitski gradonačelnik i vlasnik trgovačkog lanca Kerum.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi