DRAMA NA RIVI

Keleminec u suzama: Policija mi maltretira sina i suradnike

02.09.2016 u 14:29

Bionic
Reading

Drhtavim glasom i suznih očiju, predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava (A HSP) Dražen Keleminec na splitskoj Rivi požalio se zbog 'progona, maltretiranja i uznemiravanja članova njegove stranke', ali i supruge i maloljetnog sina koji su, tvrdi, privedeni u policiju na osnovu lažne anonimne kaznene prijave o obiteljskom nasilju

'Prije nekoliko dana pozvali su moju suprugu i 13-godišnjeg sina na razgovor u policiji, gdje su dijete ček ispitivali bez prisutnosti socijalnog radnika. Meni je rečeno da se postupa po prijavi Državnog odvjetništva o navodnom zlostavljanju u obitelji, a u DORH-u sam saznao da je to laž', kazao je Keleminec.

'Policija je dosegla moralno dno!' optužio je potvrdivši da je u nekoliko navrata razgovarao s ministrom Vlahom Orepićem - između ostalog i kada su mu 'pokušali oduzeti dva hrvatska barjaka'.
'U policiji pola sustava kontrolira SDP, a pola HDZ, a jedna od tih dviju struja pokušava mi smjestiti lažnu optužbu. Pozivam ministra Orepića da istraži slučaj - on ili nema kontrolu nad MUP-om, ili stoji iza toga', dodao je Keleminec.

Predsjednik A HSP-a u svom dramatičnom obraćanju ustvrdio je i da se članove i aktiviste njegove stranke progoni diljem Hrvatske - od dvoje uhićenih u Đurđevcu i Koprivnici, preko Zorana Ivića kojemu su 'oduzeli praznu zolju', do poziva i prijetnji šefovima ogranaka u Rijeci i Osijeku. Njega samoga, tvrdi, sudski se goni i zbog pjesme 'Marjane, Marjane'.

Keleminec je najavio svoj novi odlazak u Srb, unatoč šestomjesečnoj zabrani pristupa koja je još uvijek na snazi, 'pa da vidimo ima li ga policija hrabrosti uhititi'. Okupljanje je zakazao za utorak u 11 sati u Gračacu, do Srba bi se trebao dovesti negdje oko podne.